.

El Valéncia Street Circuit és el circuit en mes corbes del Mundial



El Valéncia Street Circuit, escenari del Gran Premi Telefónica d'Europa de Fórmula 1 que es disputarà dins de dos fi de semana, és el circuit en més corbes del Mundial, ya que per a completar cada volta, els pilots han de superar 25 corbes al llarc dels 5,4 quilómetros del traçat.

Atres tres circuits superen la vintena de corbes, tots en el continent asiàtic: Bahrain, Marina Bay Street Circuit de Singapur i Yas Marina (Abu Dhabi), mentres que la resta oscila entre les 11 de Monza i les 19 de traçats com Montecarlo o Spa-Francorchamps, el circuit més llarc del Mundial, en una llongitut de set quilómetros.

A pesar de ser el nové circuit més llarc del Mundial, en els mateixos metros que el chino Shanghai, el Gran Premi Telefónica d'Europa és, en 308,8 quilómetros, el quint en major recorregut, darrere del malai Sepang (310), el turc d'Istanbul (309,3), el citat de Singapur (309,3) i el debutant Corea (309).

El GP d'Europa es disputa a 57 voltes, sifra alluntada dels 78 girs del GP de Mónaco, que compensa així ser el circuit en més chicotet del calendari, en 3,3 quilómetros, i en el que menys quilómetros es recorren: 260. Albert Park, Interllacs, Montmeló, Hockenheim i Gilles Villenueve són atres cinc circuits en què es realisen més voltes que en el València Street Circuit, pero en el que es cobrixen menys quilómetros.

Així, entre els 19 Grans Premis que conformen el Mundial de F1 2010, el Valéncia Street Circuit apareix com el de número mi gran de corbes a superar pels pilots, el quint en major distància recorreguda, el dècim per número de voltes i el nové en llongitut.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More