.

La Generalitat concedirà ajudes a la compra de vehículs ecològics



La conselleria d'Infraestructures i Transport, a través de l'Agència Valenciana de l'Energia (AVEN), té previst iniciar esta semana una nova edició del programa Co2txe, a través del qual es concedixen ajudes econòmiques per a adquirir vehículs ecològics.

En un comunicat, el director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha explicat que el programa té com a finalitat «promoure la compra de turismes de propulsió elèctrica, híbrida, piles de combustible o alimentats per gas natural, gasos liquats del petroli o hidrogen otorgant ajudes econòmiques que disminuïxen el sobrecost que suposen estos vehículs alternatius».

Durant la passada edició, la va destinar un total d'1,4 millons d'euros per a subvencionar 650 vehículs, que evitaran 435 tonellades de CO2 a l'any i permetran un estalvi energètic d'1,56 millons de quilovats hora.

Els vehículs de propulsió híbrida tenen una ajuda de 2.000 euros (mild hibrid) a 2.300 euros (el full hybrid), i els turismes alimentats per gas natural i gasos liquats del petroli (GLP) rebran una ajuda de 1.200 euros.

Tal com succeïx en el Pla Renove d'Electrodomèstics, al consumidor se li aplicarà el desconte en el mateix moment de la compra, sense haver de solicitar l'ajuda a la conselleria.

L'objectiu és modernisar el parc de turismes per a aprofitar els avantages de la major eficiència energètica dels vehículs nous.

Font: ABC.es

1 comentarios:

Jose dijo...

Hola he encontrado una pagina que es una empresa de limusinas y vehiculos lujosos en valencia, y me parece interesante que se ponga algo para quienes somos aficionados del motor, porque tiene precios bastante baratos. Gracias wwww.limusinasvalencia.visitame.es

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More