.

Superbike obri la temporada mundialiste del Circuit


El Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo acull el pròxim fi de semana la tercera ronda del Campeonat del Món de Superbike, única cita espanyola del "mundial de les motos de carrer".

Els pilots espanyols Carlos Checa i Rubén Xaus, junt en Max Biaggi, James Toseland o Leon Haslam, seran els protagonistes de la primera prova de la temporada que acull el traçat de Cheste, que enguany organisa carreres durant tretzes fi de semana.

Dotze victòries ha conseguit Ducati en el Ricardo Tormo des de que fa una década, el Mundial de Superbike visita el traçat valencià. Per darrere de la firma italiana, Yamaha acumula quatre triumfs, mentres que Suzuki en dos ocasions, Fonda en una ocasió i Aprilia en una atra, precisament en la primera carrera de Superbike que es va celebrar en el Circuit, en 2000, han conseguit la victòria sobre l'asfalt de Cheste.

Noriyuki Haga i Troy Corser són els pilots en més victòries, cinc, en les vint carreres disputades. Curiosament, abdós van ser els vencedors en la primera edició. L'australià en Aprilia, i el japonés en Yamaha. Ademés, Haga és l'últim vencedor, ya que l'any passat va conseguir un doblet en una Ducati oficial. També en 2008 va guanyar una de les dos carreres, al manillar d'una Yamaha. Corser per la seua banda va conseguir les seues atres quatre victòries en sengles doblets en Yamaha (2001) i Suzuki (2005). Abdós seguixen en el Mundial pel que poden desfer l'empat.

Rubén Xaus és l'únic espanyol que ha conseguit la victòria en el Circuit, en 2007 en una exhibició sobre una Ducati privada. El barceloní acudix a Cheste com a pilot oficial del BMW Motorrad Racing per segona temporada. No ha tingut un bon inici de temporada, en una caiguda a Austràlia que li va impedir participar en les dos carreres, mentres que en Portugal va ser 12é i 10é.

L'atre pilot espanyol de la competició és Carlos Checa, que en les dos primeres proves de l'any s'ha postulat com a candidat al títul. El català, afronta sobre una Ducati la seua tercera temporada en Superbike, darrere de dos anys en Fonda. Checa es va estrenar en una victòria en Phillip Island (Austràlia) i va acabar quart en les dos carreres de Portimao (Portugal).

Paella de presentació

Este dijous, a partir de les 17:00, es realisarà en el paddock la presentació de la carrera, en la presència d'alguns dels pilots de la graella, acte a què poden assistir els aficionats, que també podran degustar una paella que se servirà després de la presentació.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More